INÈRCIES, experiment audiotextual


Música: Xavier Maristany
Text: Lourdes Berdié i Xavier Maristany
Fotografia: Antònia Oliva

La inèrcia és la resistència que oposa la matèria quan modifica el seu estat de repòs o moviment. En física es diu que un sistema té més inèrcia quan resulta més difícil aconseguir un canvi en el seu estat físic. Les partícules elementals gairebé no tenen massa, la seva inèrcia prové d’una partícula  fins avui desconeguda que tu duus dintre”. Esbrina-ho…

blanc

 

negre

Inèrcies és un experiment. Un intent de treballar el tema de la inèrcia. Sonor i textual. El primer esborrany tenia un significat, però vam voler jugar amb el text, vam voler que text i música interaccionessin. Trencar el sentit perquè no fos un discurs donat sinó una invitació a la interpretació lliure del que llegeix-escolta. Un suggerir. Impressions, reflexions, evocacions, emocions, records, projeccions… diferents per a cada persona que el veu-sent. Impressions, reflexions, evocacions, emocions, records, projeccions… que ens encantaria volguéssiu compartir amb nosaltres. Veureu que hi ha dues versions   sobre el mateix text-música. Entre elles, només varia el rerafons i el final. I tanmateix, potser el que evoquen és ben diferent. Inèrcies va ser el resultat d’un joc que ara us proposem. Un voler esdevenir sentit davant el caos per un instant potser il·lusori. Potser com l’art. Potser com la vida.

Aquests videos es van realitzar per l’Exposició de cloenda del seminari Art i Pensament Contemporani coordinat pel TPK de l’Hospitalet i el Grup d’Estètica i Política GEP21 de Terrassa, el setembre de 2010.